Du är här

Studievägledning

via personligt möte, skype eller chatt
Med oss på universitetets allmänna studievägledning kan du diskutera studier och yrkesval, till exempel vad som krävs för att komma in på en viss utbildning, hur du kan kombinera olika ämnen, vilka yrken dina studier kan leda till eller hur du gör om du vill byta studieinriktning.

Vi erbjuder vägledningssamtal i form av ett personligt möte i Lund samt på Campus Helsingborg. Vi har även studievägledning via Skype, med eller utan webbkamera.

 Dessutom kan du få svar på kortare frågor på vår chatt.

Om du har frågor om ett visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav,  tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen. 


Studievägledning för specifika program och kurser

Förbokade vägledningssamtal

Ett vägledningssamtal varar cirka en timme och måste bokas i förväg. Du bokar lättast genom att skriva till studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se (Lund) eller petra [dot] berg_mohn [at] stu [dot] lu [dot] se (Campus Helsingborg). Ange alltid ditt telefonnummer och berätta gärna kortfattat vilka frågor du har.

En bra förberedelse inför samtalet kan vara att kryssa i och ta med intresseprofilen:


Intresseprofil för olika yrkesområden (PDF 62 kB)

Vägledning via Skype

Boka via studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se. Ange ditt telefonnummer, din Skype-adress, och om du vill använda webbkamera eller inte.

Ladda ner Skype

Drop-in

Du kan också komma på ett kortare samtal, ca 30 minuter, utan att ha förbokat. Vi har drop-in i Genetikhuset i Lund på torsdagar kl 15.00-18.00. Höstterminens första drop-in är den 21 augusti.

Vi erbjuder också drop-in vid Vägledningscentrum i Malmö på tisdagar jämna veckor kl 13.00-16.00 med start den 19 augusti.

Vägledningscentrums webbplats

Ställ frågor på chatten!

Chatta med en studievägledare och få ett kort och informativt svar på dina frågor om studier. Under terminerna är chatten öppen måndagar kl 14.00-16.00. (Obs! Ingen chatt 1/9)

Till chatten

Tystnadsplikt

Studievägledarna på Lunds universitet har tystnadsplikt i enlighet med Offentlighets- och sekretesslagen kap. 25:5§ och lämnar inte uppgifter om en students personliga förhållanden vidare utan studentens medgivande.

Sidansvarig:
Kontaktinformation

Allmän studievägledning
Besöksadress:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset
Sölvegatan 29, Lund

Karta på hitta.se

studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se

Ange alltid ditt telefonnummer om du bokar vägledning via e-post.

Studievägledare:
Cecilia Johansson
Telefon: 046-222 70 52

Anna Selfvén
Telefon: 046-222 77 89

Petra Berg Mohn
Campus Helsingborg
petra [dot] berg_mohn [at] stu [dot] lu [dot] se
Telefon: 042-35 67 04

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen

LERU logo U21 logo