Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sport, motion och idrott

I Lund finns massor av möjligheter för dig som vill idrotta eller motionera. Här kan du utöva allt från ridning, kampsport och dans till hockey och amerikansk fotboll. I Lund finns också Gerdahallen, ett träningscenter som lockat generationer av Lundastudenter.

Ben som rör sig under spinning på Gerdahallen i Lund. Foto: Charlotte Carlberg Bärg
Spinningpass på Gerdahallen.

Gerdahallen

Gerdahallen drivs som en stiftelse vid Lunds universitet och har som främsta uppgift att erbjuda studenter och anställda motion i olika former.

Utbudet är stort och varierat och målet är att alla ska kunna hitta en träningsform som känns behaglig, rolig och effektiv. Priserna är rabatterade för dig som är student vid Lunds universitet.

Du är välkommen till Gerdahallen vid de flesta tider på dygnet och du kan välja att delta i olika former av pass, som gympa, step, spinning, zumba, box, yoga, afro och funktionell träning med mera. Du kan också välja att träna i något av Gerdahallens gym.

Om du vill så kan du även beställa tid hos någon av sjukgymnasterna. De kan ge dig råd eller behandling och sedan slussa dig vidare in i verksamheten.

Victoriastadion

Lugi motionsförening driver Victoriastadion. I hallarna kan du spela de flesta sporter, som till exempel handboll, basket, innebandy och volleyboll. I stadion finns även ett gym och rackethall för bland annat tennis och badminton.

Övriga hallar och gym

Självfallet finns det fler idrottshallar och gym i Lund.

Sportföreningar och friluftsliv

Det finns även flera sportföreningar som är godkända av Akademiska föreningen. Där hittar du bland annat extremsport, fäktning och andra spännande sportvarianter.

Du kan också sporta i en vanlig idrottsförening. Många av dem finns listade i Lunds kommuns föreningskatalog. I Lund finns även flera motionsspår och härliga parker att promenera, springa eller vila i.

Lunds universitet finns även i Malmö och Helsingborg. Där hittar du så klart också stora friluftsområden och parker samt något som Lund saknar... Havet!

Sidansvarig:

Kvinna som är på spinning dricker vatten. Foto.
Motion på Gerdahallen.

Två personer går vid havet. Foto.
Sugen på havsdoft? Då får du lämna Lund till till förmån för Malmö, Helsingborg eller kanske Lomma, Landskrona eller Falsterbo.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen