Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Välja studier

För dig som vill veta mer innan du bestämmer dig
Här hittar du information som vi hoppas ska hjälpa dig att göra ett av de viktigaste valen i ditt liv – valet inför att söka till universitetet.

En tjej sitter och studerar i en läsesal på universitetsbiblioteket. Foto.

Sök bland program och kurser

Lunds universitet erbjuder närmare 280 program på grundnivå och avancerad nivå. Vi har även cirka 2 200 fristående kurser inom ett hundratal olika ämnen.

Läs mer och sök bland program och kurser

Beställ kataloger

Det är gratis att beställa hem Lunds universitets övergripande årskatalog och kataloger för våra olika ämnen. Självklart kan du också läsa alla katalogerna direkt på webben.

Beställ och läs kataloger

Studentliv

Som student i Lund, Helsingborg eller Malmö kommer du att mötas av ett fantastiskt studentliv! Välj mellan att aktivera dig i en nation, kår, i en studentförening eller något helt annat.

Läs mer om vad studentlivet har att erbjuda

Så tycker andra

I våra studentporträtt får du möta personer som har valt Lunds universitet. Du träffar elitidrottaren som kombinerar studier med idrott, ekonomistudenten som blev barnmorska, den nyblivna läkarstudenten och många fler.

Läs studentporträtten

Examen

När du är klar med dina studier på grundnivå kan du, beroende på vad du läst, ta ut en yrkesexamen eller en generell kandidatexamen. Du kan också fortsätta på avancerad nivå – ett år för en magisterexamen eller två år för en masterexamen.

Läs mer om studier på universitetet

Läs mer om examen

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen