Utbildning på master- och magisternivå

För dig som redan har en grundutbildning på minst 180 högskolepoäng innebär Lunds universitets masterprogram en värld av möjligheter: Du kan läsa allt från mänskliga rättigheter och folkhälsa till entreprenörskap, bioteknik och film- och mediaproduktion.

Vi har cirka 90 master- och magisterprogram inom Lunds universitet. Det finns också en mängd fristående kurser på avancerad nivå. Masterutbildningarna omfattar som regel två års studier och är öppna att söka för alla behöriga, både från universitet utomlands och i Sverige. Många av utbildningarna ges på engelska och du läser tillsammans med studenter från hela världen.

Leta bland våra masterutbildningar

Anmälan

Det finns flera olika anmälningsperioder för utbildningar på avancerad nivå vid Lunds universitet. Ta noga reda på vad som gäller för utbildningen som du vill gå!

Anmälan för flera masterutbildningar vid Lunds universitet öppnade den 18 oktober 2013, för utbildningar som ges höstterminen 2014. Sista anmälningsdatum för dessa program på avancerad nivå var den 15 januari 2014.

Observera att vissa utbildningar på avancerad nivå även har den 15 april som sista anmälningsdatum. Då öppnade anmälan den 17 mars.

Besök antagning.se för att se vilka utbildningar som är öppna för anmälan

En del utbildningar kan vara öppna för sen anmälan efter att sista ansökningsdatum har passerat. Om du är osäker på vad som gäller, kontakta studievägledaren vid respektive institution.

Ett fåtal utbildningar med start på vårterminen har den 15 augusti som sista ansökningsdag.

Lista över anmälningsdatum per program

I översikten nedan kan du se vilka olika anmälningsdatum som gäller för masterprogram VT 2014 och HT 2014.

Översikt för anmälningsdatum för masterprogram (Excel 17 kB)

Sidansvarig:
Fakta: Förkunskaper för masterstudier

För att läsa ett program på avancerad nivå måste du uppfylla kraven för en kandidatexamen (minst 180 högskolepoäng, inklusive kandidatuppsats). Du behöver inte ha tagit ut din examen när du söker till programmet, men du måste ta ut din examen innan kursen startar.

Ansök om examen

För att läsa en fristående kurs på avancerad nivå måste du ha slutfört din utbildning på grundnivå i samma ämne (kandidatnivå, 90 högskolepoäng). Dessutom kan det finnas ytterligare behörighetskrav.

Anmäl dig via antagning.se

Läs mer om behörigheter