Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Varför Lunds universitet?

Att studera vid Lunds universitet är en berikande upplevelse, där du växer som människa och får vänner, kunskaper och kontakter för livet. Med vårt sigill på ditt examensbevis har du alla möjligheter att ge dig ut på arbetsmarknaden i hela världen. Välkommen!

Två tjejer cyklar, bakom dens syns Universitetsbiblioteket, prytt med höstlöv. Foto.

Det finns många skäl till att välja Lund

Här listar vi några av dem.

Världsledande. Lunds universitet har anor ända tillbaka till år 1666 och rankas i dag som ett av världens 100 ledande universitet. Lund ligger i den expansiva Öresundsregionen, där två viktiga forskningsanläggningar ska byggas, ESS och Max IV. Här finns också flera stora företag och forskningsbyn Ideon.

Breda utbildningar. Här kan du välja mellan nästan 280 program och cirka 2 200 fristående kurser på olika nivåer, inom ett hundratal olika ämnen. Lund gör dig redo för arbetsmarknaden med ett brett utbud av utbildningar, som leds av kompetenta lärare med forskningsanknytning.

Stor småstad. I Lund har du nära till allt, och universitetet är en stor och tydlig del av denna idylliska stad, grundad under medeltiden. Med cykeln tar du dig snabbt och lätt från hemmet till föreläsningen, fikan eller fritidsaktiviteten.

Studentliv. 13 studentnationer erbjuder gemenskap, boende och sköna avbrott från studierna med kaféer, fester och fritidsaktiviteter för våra 47 700 studenter. Genom att bli medlem i samlingsorganisationen Studentlund får du tillgång till de flesta nationernas, kårernas och Akademiska Föreningens utbud.

Studentlunds webbplats

Nära kontinenten. Oavsett om du väljer att studera vid någon av alla utbildningar i Lund eller på någon av de andra studieorterna, Malmö och Helsingborg, så har du nära till resten av Skåne, Öresund och Danmark – och sen Europa. En knapp timme söderut med tåg från Lund finns Köpenhamn med shopping och storstadsupplevelser.

Stöd och hjälp. Vi har flera verksamheter som erbjuder dig service och stöd under studietiden: Studievägledningen, Studenthälsan, Pedagogiskt stöd, Studieverkstaden, Studentreceptionen och Karriärvägledningen.

Ledande forskning. Vid Lunds universitet står grundutbildningen i nära kontakt med forskning och samhället i stort. Många av dina lärare kommer att vara aktiva forskare inom sina respektive forskningsområden.

Välfyllda bibliotek. Inom de olika biblioteken vid Lunds universitet (LUB) finns en guldgruva av litteratur. Universitetsbiblioteket (UB) är ett specialbibliotek med stora samlingar som spänner över 2 000 år. UB är ett pliktleveransbibliotek och måste enligt lagen bevara det svenska trycket för all framtid. Här samlas med andra ord minst ett exemplar av alla böcker, tidningar, rapporter med mera som ges ut i Sverige!

Lunds universitets biblioteks webbplats

Karneval. Vart fjärde år genomförs den klassiska Lundakarnevalen under tre majdagar. 5 000 ideellt arbetande studenter arrangerar karnevalen för tusentals besökare. Nästa karneval går av stapeln 2018.

Utbytesstudier. Vi har utbytesavtal med 600 partneruniversitet i över 70 länder i alla världsdelar. Varför inte anta utmaningen att studera utomlands?

Ett modernt universitet. Lunds universitet är ett stort lärosäte i en liten stad. Universitetet har en historia som går flera hundra år tillbaka i tiden. Samtidigt är det ett modernt lärosäte, med anseende och gott rykte. Välkommen till ett energiskt och internationellt universitet!

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen