Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Amerikanska ambassaden till Lunds universitet

På onsdag sätter amerikanska ambassaden upp sin mobila ambassad i Universitetshuset. Hit kan studenter och andra nyfikna komma för att ställa frågor och träffa USA:s ambassadör Mark Brzezinski.

Klockan 10.00 slår ambassaden upp dörrarna och dit är alla intresserade välkomna för att ställa frågor. Ambassaden håller öppet fram till klockan 15.00.

Ambassadör Mark Brzezinski kommer också att hålla en föreläsning för studenter som vill veta mer om det stundande presidentvalet, utrikespolitik eller om att studera och arbeta i USA. Detta följs av en frågestund med Utrikespolitiska föreningen. Föreläsningen börjar klockan 13.00.

Den amerikanska ambassadens besök är en del av en ”Roadshow”, där ambassaden besöker olika städer runt om i Sverige och tillfälligt sätter upp sin mobila ambassad.

När president Obama tillträdde 2009 var det hans önskan att utrikesförvaltningen skulle lämna huvudstaden och resa ut i värdlandet som ett led i strävan efter dialog och öppenhet. Då föddes idén om en Roadshow där flera av ambassadens avdelningar och tjänster skulle vara med.

Avsikten är att göra det lättare för människor att komma i kontakt med ambassaden och ställa frågor, samt att utbyta erfarenheter mellan svenskar och amerikaner.

Läs mer om ambassadens Roadshow

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.