Arrival Day – nu kommer de nya internationella studenterna till Lund

Tisdagen den 9 januari arrangeras Arrival Day vid Lunds universitet. Då kommer ca 600 internationella studenter från hela världen till Lund för att studera under en termin eller
1-2 år framåt.

Arrival Day pågår mellan kl. 09.00 och 19.00. Under dagen arbetar 150 studenter ideellt som faddrar med att hjälpa de nya studenterna förutom cirka 30 medarbetare från Lunds universitet.

De internationella studenterna möts av internationella faddrar redan på Kastrup, slussas vidare till järnvägsstationen i Lund och där de möts av ytterligare faddrar som skjutsar dem och deras packning till Ingvar Kamprad Design Center. På IKDC registreras de som ankomna sk ”checkas in”, tar emot bostadsnycklar och kan köpa biljetter till sociala aktiviteter och utflykter. Därefter skjutsas de av faddrar till sina studentboenden där de kan börja göra sig hemmastadda.

Under de kommande två veckorna finns ett omfattande program för att de nya studenterna ska känna sig välkomna till Lunds universitet och ha möjlighet att bekanta sig med staden och med svensk kultur. Vårterminens studier börjar först den 15 januari.

Att få de nya internationella studenterna att trivas i Lund, både med studier och det sociala livet, är ett arbete som pågår under hela terminen. Nära 500 av universitetets studenter kommer att under våren 2018 att ordna aktiviteter för internationella studenter. Grupper av faddrar slår sig ihop och ansvarar för att ta hand grupper om ca 10 internationella studenter. Många möten mellan kulturer kommer att ske och vänskapsband kommer att knytas.

Arrival Day och Orientation Programme: https://www.lunduniversity.lu.se/student-life/preparing-to-come/your-arrival-in-lund

Fadderprogrammet: https://www.lunduniversity.lu.se/student-life/preparing-to-come/arrival-introduction/mentors-and-friends

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

Kontaktpersoner:

Sara Westman, Internationell handläggare sara [dot] westman [at] er [dot] lu [dot] se 070-534 60 71

Kristen Clarberg, koordinator kristen [dot] clarberg [at] er [dot] lu [dot] se 046-222 03 76