Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskare prisades med Bundy Academy

Torsdagen den 18 maj delades Bundy Academy-priserna ut för fjärde gången. Priserna går till två unga medicinforskare, Sara Hall, neurologi och Robert Jablonowski, kardiologi. Pissumman är 400 000 kr vardera.

Syskonen Eva och Göran Bundy har inrättat en stiftelse för till stöd för medicinsk forskning vid Lunds universitet, specifik inom områdena neurologi och kardiologi.

Sara Hall försöker hitta nya sätt att tidigare diagnostisera Parkinsons sjukdom och även få mer information om sjukdomens prognos. Detta görs genom att mäta så kallade biomarkörer i blod och ryggmärgsvätska.

Robert Jablonowski studerar hjärtats funktion och struktur hos patienter med diabetes med hjälp av magnetkamerateknik (MR).

Läs mer:

Fakta om Eva och Göran Bundys stiftelse till stöd för medicinsk forskning vid Lunds universitet

Syskonen Eva och Göran Bundy har inrättat en stiftelse för till stöd för medicinsk forskning vid Lunds universitet, specifikt inom områdena neurologi och kardiologi. 10 miljoner är redan donerade och ytterligare cirka 50 miljoner har testamenterats till stiftelsen vilket gör det till en av de absolut största privata donationerna till universitetet i modern tid.

Läs mer om Bundy Academy här: http://www.med.lu.se/bundy_academy/historik

Text: Oscar Heimburg
 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.