Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Heldag om design och teknik för alla

Vad är universell utformning och hur kan man göra design tillgänglig för alla? Kan datorspel och virtual reality underlätta rehabiliteringen? Hur blir våra museer mer inkluderande? Vilka tekniska hjälpmedel kan ge personer med kognitiv funktionsnedsättning ökad självständighet? Välkommen till ”Certec informerar”19 oktober.

Dagen bjuder på utställningar, nätverksmingel, föreläsningar och seminarier. Ett av dem handlar om Certecs historia och leds av Bodil Jönsson, professor emerita och Certecs grundare.

− Det bästa med Certec informerar är att allt visas upp i sitt sammanhang. Ingen åtskillnad mellan teknisk och mänsklig assistans, ingen åtskillnad mellan människan själv och hennes hjälpmedel. Precis som det är i levande livet för både huvudpersonerna, deras närstående och personal, säger Bodil Jönsson som kallar seminariet ”Berättelsen om en planta, en dans på törnen och en kunskapsodling med vittring på framtiden”.

− Hela dagen är ett avstamp inför framtiden. Vårt arbete med design och teknik kopplat till frågor om tillgänglighet, delaktighet och universell utformning behövs mer än någonsin, säger Per-Olof Hedvall, verksamhetsansvarig på Certec.

När? 19 oktober 2017, kl 9.30-16.00.
Var? Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC), Sölvegatan 26 i Lund
Arrangör: Certec vid Designvetenskaper, LTH
Hela programmet: www.certec.lth.se

Certec ingår i verksamheten vid Designvetenskaper, LTH och fokuserar på universell utformning, tillgänglighet för alla och rehabiliteringsteknik med den uttalade avsikten att människor med funktionsnedsättningar ska få bättre förutsättningar genom en mer användarvärd teknik, nya designkoncept och nya individnära former för lärande och sökande.

Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla. Anmäl deltagande senast 9 oktober.

Mer information:
Lena Leveen, 046-222 46 95, lena [dot] leveen [at] certec [dot] lth [dot] se
Jessika Sellergren, 046-222 85 10, jessika [dot] sellergren [at] design [dot] lth [dot] se

Text: Jessika Sellergren

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen