Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LU satsar på karriärstöd för yngre forskare

En ny universitetsgemensam satsning på karriärutveckling för forskargruppsledare, postdoktorer och doktorander har lanserats. Först ut var en workshop för doktorander om akademisk produktivitet och stresshantering.
Porträtt av kvinna med långt hår
Foto:Jenny Loftrup

Redan idag ordnas aktiviteter för att stödja yngre forskares karriär inom och utanför universitetet, men utbudet skiljer sig mycket åt mellan fakulteterna. På Medicinska fakulteten finns ett aktivt karriärcentrum som har stått modell för det nya centrala konceptet, som är öppet för alla, i motsats till tidigare satsningar som vänt sig till mindre grupper och sällan till doktorander.
– Det är hög tid för ett karriärkoncept som riktar sig till det stora flertalet och förstås är på engelska eftersom det finns så många postdoktorer och doktorander som har engelska som arbetsspråk, säger Åsa Thormählen, internationell koordinator som arbetar med karriärutveckling vid sektionen HR.

Gemensam hemsida och nya workshops


Nu har hon samlat ihop de aktiviteter som finns för doktorander, postdoktorer och forskargruppsledare på en gemensam hemsida på medarbetarwebben och staff pages, under rubriken Karriärutveckling för akademisk personal. Finansiering för fyra år framåt hittades i den omställningsfond som universitetet varje år avsätter pengar till. Det har också tillkommit nya workshops och seminarier exempelvis ”Akademisk produktivitet och stresshantering”  (se relaterad artikel nedan).
– Det finns flera nya aktiviteter. Bland annat blir det en seminarieserie om hur man kan använda sina akademiska meriter för att satsa på en karriär utanför akademin, säger Åsa Thormählen.
Det kommer även att ordnas lunchseminarier på olika teman. Det första kommer handla om etiska risker med medförfattarskap, apropå Macchiarini-affären.
 

Mer info hittas på medarbetarwebben, ­under ”Karriärutveckling för akademisk ­personal”.

Kategorier

Senaste nyheter

2019-06-25

Ny metod för att med enkelt blodprov upptäcka alzheimer

Ny metod för att med enkelt blodprov upptäcka alzheimer
2019-06-25

Djur kopplar på reservkompassen när solen står högt

Djur kopplar på reservkompassen när solen står högt
2019-06-24

Lunds universitet går med i Klimatramverket

Lunds universitet går med i Klimatramverket

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen