Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lundastudent tilldelas “Global Swede 2019"

Grattis Salma Kikhia, student på Lund universitetets mastersprogram i folkhälsa, som tilldelas Global Swede-diplom. Diplomet ges till studenter som utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för både Sverige och det egna landet. Salma Kikhia, som kommer från Syrien, är en av 26 internationella studenter i Sverige som tilldelas diplomet.
Bild på när Utrikeshandelsminister Ann Linde delar ut Global Swede-diplom till Salma Kikhia, masterstudent i folkhälsovetenskap vid Lunds universitet.
Salma Kikhia, masterstudent i folkhälsovetenskap vid Lunds universitet mottar sitt Global Swede-diplom. Foto: Sofia Nahringbauer.

Det är Utrikesdepartementet och Svenska institutet som delar ut Global Swede. Syftet är att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige och att skapa broar av gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk handel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.

– Global Swede är ett sätt att säga tack till några av våra mest innovativa internationella studenter. Studenter från andra länder spelar en viktig roll i våra internationella relationer och jag hoppas att utmärkelsen kan uppmuntra till fortsatt utbyte och relationer med Sverige, säger Ann Linde i ett pressmeddelande från Regeringskansliet.

Maria Björkqvist, vicedekan vid Medicinska fakulteten, Lunds universitetet, har nominerat Salma Kikhia till utmärkelsen:

– Salma kommer från Syrien där hon också utbildat sig till läkare. För närvarande studerar hon, masterprogrammed i folkhälsovetenskap. Salma Kikhia, brinner för att använda sin bakgrund och sina kunskaper i folkhälsovetenskap för att skapa en bättre situation och förutsättningar för människor i sin omgivning. Salma är mycket engagerad i det svenska nätverket för internationella mastersprogram i folkhälsovetenskap (SNHI) och i olika frivilligorganisationer. Med dessa som bas arbetar hon aktivt för att skapa engagemang för hälsofrämjande insatser bland migranter i Malmöområdet. Vi är glada och stolta över att Salma Kikhia fått utmärkelsen ”Global Swede”.

Länk till pressmeddelande från Regeringskansliet: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/05/ann-linde-delar-ut-diplom-till-internationella-toppstudenter/

Kategorier

Senaste nyheter

2019-06-19

Avhandling om övervikt, fetma och kostens betydelse för tarmfloran

Avhandling om övervikt, fetma och kostens betydelse för tarmfloran
2019-06-19

TV: Läromedelsspel kan förändra matteundervisningen

TV: Läromedelsspel kan förändra matteundervisningen
2019-06-19

Sju sorters blommor – det här kan du plocka till midsommar och samtidigt bota din artblindhet!

Sju sorters blommor – det här kan du plocka till midsommar och samtidigt bota din artblindhet!
2019-06-19

Lund universitet på topp-100 i QS rankning

Lund universitet på topp-100 i QS rankning
2019-06-18

Grattis Lena Björck Blixt…

Grattis Lena Björck Blixt…

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen