Lunds universitet öppnar igen

Under eftermiddagen, måndagen den 12 oktober, beslutade Lunds universitet att upphäva beslutet om stängning som gällt sedan natten mellan söndag och måndag.

Verksamheten vid Lunds universitet planeras att vara igång som vanligt fr.o.m tisdag morgon.

Beslutet grundar sig på ny information från Polisen Region Syd. Förundersökningen visar att meddelandet om hot som skickats via appen Jodel inte har varit en enskild företeelse som riktats mot Lunds universitet utan har förekommit på flera håll i landet. Därför hävs stängningen.

Lund University reopens on Tuesday

A decision to reopen Lund University was taken in the afternoon of Monday 12 October following the closure that has been in force since Sunday night. Activities are expected to be running as usual from Tuesday morning.

The decision is based on new information from the Region Syd police. Investigations have revealed that the threat directed at Lund University posted on the Jodel app was not a unique occurrence, but has occurred in several places in Sweden. In view of this, the decision to close the University has been reversed.

Informationen uppdaterades kl. 16.17, 12 oktober 2015.

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

2018-02-16
Chefekonom Annika Winsth och professor Dorothy Leidner Ekonomihögskolans nya hedersdoktorer
2018-02-16