Lunds universitet rekommenderar studenter att lämna Hongkong

Lunds universitet går nu ut med en rekommendation till alla studenter som befinner sig i Hongkong att åka hem. Detta efter den senaste tidens oroligheter i regionen.

Lunds universitet har 36 studenter i Hongkong och sex partneruniversitet. Tre av Universitetets partneruniversitet i Hongkong har meddelat att de ställer in undervisning under resten av terminen. Detta är ett skäl till att Lunds universitet nu rekommenderar alla studenterna att komma hem. Ett annat skäl är att ett par studenter har meddelat att de inte känner sig säkra på grund av de ökade oroligheterna. Dock har alla studenter kontaktats och ingen har rapporterat att de råkat illa ut på grund av oroligheterna.
Studenterna kommer genom universitetets försäkringsbolag att få ersättning för hemresa.

-Viktigast är nu att vi får hem studenterna och därefter får vi se hur varje enskild student ska kunna slutföra sina påbörjade studier. En del studenter får genom sina partneruniversitet möjlighet att slutföra sina studier online. I övriga fall kommer vi att hitta lösningar så att alla kan slutföra kurser och utbildningar utifrån varje individuellt fall, säger Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz.