Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Per Mickwitz ny föreståndare för Internationella miljöinstitutet

Per Mickwitz har utsetts till föreståndare för Internationella miljöinstitutet för perioden 2019–2021. 

Per Mickwitz är för närvarande forskningsdirektör vid Finlands miljöcentral (SYKE) där han även bedriver forskning inom ramen för en professur. Han tillträder som föreståndare för Internationella miljöinstitutet den 1 januari 2019 med anställning som professor i miljöpolicy. 

– Jag är väldigt upprymd och glad över att få bli en del av miljöinstitutets kollektiv och få möjlighet att bidra till hållbara lösningar. I dagens värld behövs ett institut som detta mer än någonsin. Det finns för närvarande ett skriande behov av kunskap som kan utlösa och skynda på privata och offentliga insatser för att åtgärda klimatförändringarna och åstadkomma en effektivare resurshantering, säger Per Mickwitz.

Han har stor erfarenhet av att leda tvärvetenskaplig forskning

Professor Fredrik Andersson som är ordförande för institutets styrelse och rektor för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har lett rekryteringen av den nye föreståndaren. 

– Jag är väldigt glad över att Per Mickwitz kommer att vara institutets föreståndare under de kommande åren. Han kan institutet och är välkänd här. Han har stor erfarenhet av att leda tvärvetenskaplig forskning och han har fått varma vitsord för sin kommunikationsförmåga. Det gör honom synnerligen lämpad att leda institutet. Jag är också stolt över att rekryteringsprocessen har varit transparent och inkluderande, tack vare allt engagemang och stöd från institutets styrelse, fakulteten, personalen och universitet.   

Professor Lena Neij var varit föreståndare för Internationella miljöinstitutet under de senaste nio åren och lämnar nu befattningen vid årsskiftet. 

 – Jag hälsar Per varmt välkommen till institutet. Han är välkänd hos oss och rekryteringen av honom har ett gediget stöd från såväl personal som studenter. Jag ser med glädje tillbaka på min tid som föreståndare och allt fantastiskt arbete som utförts av så många. Nu kommer jag att fokusera på min professur, på forskning och på internationellt samarbete. 

Kategorier

Kontakt

Professor Fredrik Andersson, ordförande för Internationella miljöinstitutets styrelse och rektor för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.
Tel: 046-222 8676 / sms: 0722-095540  
E-post: fredrik [dot] andersson [at] ehl [dot] lu [dot] se 

Bakgrund

Per Mickwitz

Per Mickwitz är för närvarande forskningsdirektör vid Finlands miljöcentral (SYKE) där han även bedriver forskning inom ramen för en professur. 
 

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen