Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Prorektor Eva Wiberg blir generaldirektör för Universitas 21

Det globala akademiska samarbetsorganet Universitas 21 (U21) har utsett professor Eva Wiberg till generaldirektör från och med februari 2015. Wiberg har också nyligen inlett sin andra mandatperiod som prorektor vid Lunds universitet – ett uppdrag som hon fortsätter med.
Prorektor Eva Wiberg
Prorektor Eva Wiberg

Wiberg kommer att arbeta deltid med U21 och kombinera den nya rollen med den hon redan innehar: som prorektor för Lunds universitet. Hennes främsta uppgift i U21 blir att arbeta fram en vision och ett strategiskt arbete för nätverket.

- Det är en ära för mig att ha blivit utnämnd till Executive Director. U21 är ett av våra högt prioriterade och mycket uppskattade nätverk. Tjänsten har inte funnits tidigare, det är en helt ny funktion, och det ska självklart bli väldigt intressant och spännande att få utveckla den här rollen helt från början, säger Eva Wiberg.

Lunds universitet är ett av U21:s äldsta medlemsuniversitet och Eva Wiberg är känd i nätverket för sitt nationella, europeiska och internationella engagemang för högskolefrågor.
U21:s ordförande, professor David Eastwood, menar att Eva Wiberg har den styrka och entusiasm som krävs för att bära upp rollen som generaldirektör.

- Alla kandidaterna var mycket starka och jag är säker på att professor Wiberg kommer att vara ett utmärkt tillskott till nätverket. Hon kan bidra med ledarskap och erfarenhet och kommer att kunna föra U21 till nästa utvecklingsnivå, säger David Eastwood.
Som prorektor är Eva Wiberg är ställföreträdande rektor.  Under den nya mandatperioden kommer hon också att ha övergripande ansvar för utbildningsfrågor på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå. Hon kommer också ansvara för internationaliseringsfrågor i stort vid Lunds universitet.

Läs mer om U21
 

 

 

Kategorier

Kontakt

För mer information om ny generaldirektör för U21 kontakta Eva Wiberg

Telefon +46462227093 (prorektors sekreterare Eva Porenius)

 

 

 

 

 

 

 

 

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen