Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Prorektor Sylvia Schwaag Serger i Löfvens innovationsråd

Lunds universitets prorektor Sylvia Schwaag Serger är ny ledamot i statsminister Stefan Löfvens Nationella innovationsråd.
Foto på Sylvia Schwaag Serger
Prorektor Sylvia Schwaag Serger tar plats i Löfvens innovationsråd Foto: Håkan Röjder

- Jag är mycket glad över det förtroende som jag har fått att tillsammans med övriga ledamöter i rådet bidra med tankar och erfarenheter i frågor som är mycket viktiga för Sveriges framtid, säger Sylvia Schwaag Serger.

Innovationsrådet är ett forum för samverkan mellan olika grupper och sektorer för utveckling av regeringens innovationsarbete. Ledamöterna i Nationella innovationsrådet har erfarenheter och kompetens från olika delar av samhället såsom näringsliv och akademi.

De elva externa ledamöternas uppgift är att utifrån sina perspektiv bidra med synpunkter och råd på regeringens innovationsarbete.

Behovet av omställning och innovativa radikala lösningar i en tid då alla sektorer genomgår förändringar, inte minst på grund av ny teknik och digitalisering, är något som Sylvia Schwaag Serger ofta lyfter i olika sammanhang.

- I ett globalt perspektiv kommer alla sektorer att genomgå förändringar. Ny teknik och digitalisering kommer att revolutionera vårt sätt att producera, arbeta och konsumera, säger Sylvia Schwaag Serger.

För att klara av att göra dessa genomgripande förändringar behövs samarbeten mellan flera samhällsaktörer och politikområden.

- Sverige rankas som ett av världens mest innovativa länder. Men jag tror det finns mer att göra inte minst för att nå målen inom Agenda 2030 och i de omställningar som landets myndigheter, företag, forskningsfinansiärer och akademi behöver göra för att ta sig an de stora samhällsutmaningarna, säger Sylvia Schwaag Serger.

Förutom statsminister Stefan Löfven ingår också statsråden Isabella Lövin, Magdalena Andersson, Ibrahim Baylan och Matilda Ernkrans i innovationsrådet.

Läs mer om Nationella Innovationsrådet på regeringens webbplats

 

Kategorier

Senaste nyheter

2019-11-18

Seminarium: Möjligheter och risker med den nya gentekniken

Seminarium: Möjligheter och risker med den nya gentekniken
2019-11-15

Nytta och lätthet – två faktorer bakom bra system

Nytta och lätthet – två faktorer bakom bra system
2019-11-14

Bibliotekarien som gjort raketkarriär med stand-up

Bibliotekarien som gjort raketkarriär med stand-up
2019-11-14

Stort engagemang för RQ20

Stort engagemang för RQ20
2019-11-14

Goda relationer i molnet främjar innovation

Goda relationer i molnet främjar innovation

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen