Stärkt samarbete mellan Lunds universitet och ESS

Lunds universitet och ESS AB har idag, tisdagen den 29 december, skrivit under ett MoU, Memorandum of Understanding.  Det innehåller punkter om fortsatt strategiskt och operativt samarbete kring forskning och undervisning som är relevant för båda parter. I övrigt anges i MoU:et att man ska arbeta med gemensamma rekryteringar och forskningskompetens och att de båda organisationerna tillsammans ska arbeta för att främja gemensamma frågor.

MoU:et har undertecknats av Per Eriksson, rektor för Lunds universitet, och Sven Landelius, styrelseordförande för ESS AB.

Det står nu också klart att Lunds universitets åtagande för ESS planeras att vara slutreglerat under 2015. Lunds universitets åtagande är totalt 550 miljoner kronor och tidigare i år blev det klart att universitetet kan använda 82 miljoner kronor från en tidigare försäljning av aktier för att betala en del av sitt åtagande för ESS. 200 miljoner kronor regleras i det kommande regleringsbrevet och resterande åtagande förväntas att bli reglerade i vårpropositionen.

Läs MoU:et

För mer information om MoU mellan Lunds universitet och ESS AB:
Per Eriksson, rektor för Lunds universitet

Sven Landelius, styrelseordförande ESS AB.
Tel: 0705-201882

För mer information om Lunds universitets slutreglering:
Kontakta: Per Eriksson, rektor för Lunds universitet

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!