Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ungdomars hälsa i fokus

I detta nummer av Aktuellt om vetenskap och hälsa lyfter vi några av de hälsorelaterade problem och utmaningar som många ungdomar ställs inför och den kunskap vi har inom forskning och hälso- och sjukvård för att stötta, lindra och bota.
A V&H ungdomar
Nytt nummer av Aktuellt om vetenskap och hälsa - tema Ungdomars hälsa

Mår ungdomar sämre idag än för 30 eller 40 år sedan? Det vet vi inte med säkerhet, men det är vanligt att ungdomar söker hjälp i för sömnproblem och huvudvärk eller känner sig stressade och oroar sig för framtiden.  För vissa går det så långt att de skadar sig själva för att få utlopp för sina negativa känslor.

Det sällan är enkelt att bli vuxen och för vissa är det svårare än för andra. För de ungdomar som har en underliggande sjukdom eller funktionsnedsättning är utmaningarna extra stora.

Några av rubrikerna i vårens temanummer av Aktuellt om vetenskap och hälsa:
Ont i huvudet - Stigmatisering och psykisk ohälsa - Ätstörningar och ”tjockkänsla” - Se upp för energibrist hos unga som tränar - Barn med ADHD är som orkidéer - Allt eller inget – att leva som bipolär

Ladda ner eller beställ:

Ladda ner tidskriften som pdf eller beställ tidskriften i pappersformat

Om Aktuellt om vetenskap & hälsa
Aktuellt om vetenskap & hälsa är dels en webbplats, dels en tidskrift som på ett enkelt, informativt och sakligt sätt vill informera om forskning inom medicin och hälsovetenskap i Skåne.
Forskningen spänner över ett mycket brett område – allt från molekylära mekanismer bakom sjukdomar till psykisk ohälsa och omvårdnad av äldre
På webbplatsen presenterar vi löpande artiklar, forskarporträtt och filmer om aktuell forskning. Tidskriften är temabaserad och ges två gånger om året.

Aktuellt om vetenskap & hälsa ges ut av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet, Skånes universitetssjukvård, Medicinsk service/Labmedicin, Skånevård Sund/Psykiatri och Skånevård Kryh vid Region Skåne.

Katrin Ståhl

 

 

 

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Senaste artiklar

2018-02-22
Kopplingen tarmbakterier och fetma
Kopplingen tarmbakterier och fetma
2018-02-21
Kommunikativ förmåga är viktigt i arbetslivet
Kommunikativ förmåga är viktigt i arbetslivet
2018-02-21
Enzym förändrar livet för njursjuka
Enzym förändrar livet för njursjuka
2018-02-21
"Hur kan du försvara en terrorist?"
"Hur kan du försvara en terrorist?"
2018-02-21
Inkontinens drabbar miljoner – mer måste göras för att hitta botemedel
Inkontinens drabbar miljoner – mer måste göras för att hitta botemedel

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen