Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utdelning av de första Bundy Academy-priserna

Bundy Academy

Igår delades för första gången Bundy Academy-priserna ut till tre unga medicinforskare. Mottagare är Alexandru Schiopu, kardiologi, samt Sebastian Palmqvist och Andreas Puschmann, neurologi.

Syskonen Eva och Göran Bundy har inrättat en stiftelse för till stöd för medicinsk forskning vid Lunds universitet, specifik inom områdena neurologi och kardiologi. 10 miljoner är redan donerade och ytterligare cirka 50 miljoner har testamenteras till stiftelsen vilket gör det till en av de absolut största privata donationerna till universitetet i modern tid.

Läs mer på medicinska fakultetens hemsida här

Text: Oscar Heimburg

Publicerad: 2014-05-19

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.