Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

36 851 anmälda till vårens utbildningar

Universitetshuset i skymning.

Den 15 oktober var sista dagen att anmäla sig i tid till vårens kurser och program. Totalt är det 36 851 personer har sökt till program och kurser vid universitetet. Juridiken ligger i topp på listan över de mest populära programmen och kurserna.

Inför våren 2022 är det 36 851 personer som sökt utbildning vid Lunds universitet. Av dessa hade 18 810 Lunds universitet som sitt förstahandsval. Antalet sökande till vårens högskoleutbildningar minskar med drygt 6 procent i landet. När UHR stängde anmälan till högskolan hade drygt 242 762 anmälningar kommit in till vårens program och kurser på Sveriges universitet och högskolor. Vid Lunds universitet minskar också antalet sökande men inte lika mycket (3,7%).

Även i år är det Juristprogrammet som har flest förstahandssökande. På andra plats kommer Läkarprogrammet följt av Psykologprogrammet

De fem mest populära programmen

 1. Juristprogrammet
 2. Läkarprogrammet
 3. Psykologprogrammet
 4. Socionomprogrammet – Lund
 5. Ekonomie kandidatprogram

 De tio mest populära kurserna (ej inom program)

 1. Juridik: Nätburen kurs i arbetsrätt
 2. Utvidgad juridisk introduktionskurs
 3. Juridik: Förvaltningsrätt med offentlighet och sekretess
 4. Internetbaserad juridisk introduktionskurs
 5. Psykologi: Att leda och följa i förändring
 6. Italienska: Nybörjarkurs I - nätbaserad distanskurs
 7. Offentligt ledarskap
 8. Företagsekonomi: Grundkurs i företagsekonomi
 9. Psykologi: Översiktskurs
 10. Rättssociologi: Grundkurs

Läs mer och hitta mer statistik på UHR:s webbplats

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.