Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Doktorspromotion i junigrönska

Hurrarop utanför universitetshuset.
Hurrarop utanför universitetshuset.

Fredagen 3 juni ägde universitetets stora högtid, doktorspromotionen, rum. 

Se fler bilder på Flickr

Under en högtidlig ceremoni i Lunds domkyrka promoverades de doktorer som under det senaste året avslutat sin forskarutbildning och försvarat en doktorsavhandling vid Lunds universitet. Vid ceremonin promoverades även fakulteternas hedersdoktorer. De doktorer som promoverades för 50 år sedan kreerades till jubeldoktorer.

Läs mer: Doktorspromotion 3 juni 2022 

 

människor som promoveras
människor som promoveras
spelande orkester
människor som promoveras

Tidigare i år, den 6 maj, hälls även extrainsatt för de 300 doktorer som inte kunnat delta i en fysisk doktorspromotion 2020 och valt att inte delta i den digitala doktorspromotionen 2021. Läs om den här. 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.