Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Första antagningen till höstens utbildningar klar

Universitetshuset med magnolior. Foto.
Foto: Kennet Ruona

Nu har alla som sökt en utbildning till hösten fått det första antagningsbeskedet. 22 628 personer har antagits till utbildningar vid Lunds universitet.

Inför sista anmälningsdag i våras sökte 65 767 personer någon utbildning vid Lunds universitet. Av dessa hade 28 619 Lunds universitet som sitt förstahandsval. Efter första urvalet har nu 22 628 studenter antagits, varav cirka 6824 till minst ett program och 16 318 till minst en kurs.

De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kommer att öppna igen för sen anmälan från och med den 14 juli.

Läkarprogrammet finns även i år med bland de tre program som kräver högst antagningspoäng. I år ligger Läkarprogrammet i topp i urvalsgrupperna BI och HP, medan Biomedicinprogrammet i år kräver högst antagningspoäng i urvalsgruppen BII.

Urvalsgrupp BI (gymnasiebetyg utan komplettering):
1. Läkarprogrammet (22,3)
2. Psykologprogrammet (22,19)
3. Civilingenjörsutbildning i teknisk fysik (22,08)

 

Urvalsgrupp BII (gymnasiebetyg med komplettering)
1. Biomedicinprogrammet (22,47)
2. Läkarprogrammet (22,23)
3. Kandidatprogram i International Business (22,19)

Urvalsgrupp HP (högskoleprov)
1. Läkarprogrammet (1,75)
2. Psykologprogrammet (1,7)
3. Civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi (1,7)

3. Civilingenjörsutbildning i teknisk fysik (1.7)

 

För de som antagits eller står som reserver är 21 juli sista svarsdag. Efter detta görs ett nytt urval och den 27 juli skickas ett nytt antagningsbesked.

Läs mer på UHR:s webbplats
http://www.uhr.se/

Antagningsstatistik: https://www.uhr.se/statistik/

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.