Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hur finner vi tid för fysisk aktivitet i vardagslivet?

Undrar du också hur du ska få till fysisk aktivitet i ditt vardagsliv? Under detta event tas du med på en kortfattade inspirationsföreläsning där neuroforskaren Martina Svensson berättar om hur fysisk aktivitet påverkar hjärnhälsa. Du får också veta mer om vad som händer i övriga kroppen när du tränar och hur du kan öka din fysiska aktivitet i vardagen. Föreläsningen är komprimerad till under 15 minuter, perfekt till frukosten eller lunchpausen. 

Därefter följer ett panelsamtal där forskare som alla studerat fysisk aktivitet utifrån sina expertområden diskuterar hur vi konkret kan göra för att öka vår fysiska aktivitet. I samtalet deltar Carys Egan-Wyer, biträdande forskare i marknadsföring, Eva Ageberg, professor i fysioterapi, Jenny Vikman, lektor i idrottsvetenskap och moderatorn Martina Svensson, biträdande forskare i neurovetenskap. Frågor som kommer upp är bland andra: Hur får vi tiden att räcka till? Måste man verkligen ge sig ut i löparspåret eller gå till gymmet? Och vilket ansvar kan arbetsgivaren ta för din fysiska aktivitet på arbetstid? Samtalet finns att lyssna på i poddformat, perfekt för 45-minuters-promenaden. Plugga in hörlurarna och låt dig inspireras, tillsammans sätter vi krafter i rörelse!

Lyssna till panelsamtalet:
Ljudfil: Hur finner vi tid för fysisk aktivitet i vardagen

*Rättelse: I paneldiskussionen presenteras Jenny Vikman som lektor vid Malmö Högskola, givetvis ska det vara Malmö Universitet.

Ljudinspelningen gjordes på Stadsbiblioteket i Lund, 16 oktober 2020 som en del av Lunds universitets populärvetenskapliga satsning Framtidsveckan 12-18 oktober.

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.