Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Läkarutbildningen topprankad

Lunds universitet är bästa lärosäte om du vill läsa till läkare. Humaniora/samhällsvetenskap går rejält framåt och även teknisk utbildning förbättrar sin position. Det visar Uranks senaste ranking.

Totalt kommer Lunds universitet på sjunde plats i Svensk universitetsrankings (Urank) sjätte årgång, samma position som förra året. Rankingen baseras på statistik från bland andra Högskoleverket och SCB.

Uppdelat på de nio studieområden som Urank granskat ligger Lunds universitet bra till på flera områden. Förutom förstaplatsen för medicin/läkare blir det en andraplats för vård/sjuksköterskor, teknik/ingenjörer (tredje plats i fjol), jurister, HumSam (femte plats i fjol) och naturvetenskap. Inom psykologi hamnar Lunds universitet på fjärde plats, bland ekonomer fyra och bland socionomer sjua.

Läs mer om rankingen här
 

 

 

Kategorier

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.