Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds universitet håller högsta klass visar internationell utvärdering

Universitetshuset i morgonljus mot blå himmel. Foto.
RQ20 är klar - Lunds universitet håller högsta klass

I två år har all forskning vid Lunds universitet utvärderats i sammanlagt 162 enheter. Drygt 4700 medarbetare har varit involverade i utvärderingen RQ20 samt 37 externa paneler med 220 rådgivare från hela världen. De har tillsammans undersökt, diskuterat och värderat universitetets långsiktiga kapacitet att stärka sin position som ett av världens toppuniversitet.

Organisation och styrning, samverkan, relationen mellan forskning och utbildning, rekrytering och anslagsstrategier är saker som fått särskilt fokus i arbetet eftersom det är faktorer som anses ha stor påverkan på forskningskvalitet.

Utvärderingen visar att Lunds universitets har många tillgångar och att dess goda internationella renommé är välförtjänt. Särskilt lyfts den kollegiala andan, det flexibla ledarskapet, de strategiska forskningsområdena och forskningsinfrastrukturerna fram som universitetets riktiga styrkor.

Slutrapporten finns på https://rq20.blogg.lu.se/