Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny tid – ny utbildning

En manlig student sitter ensam i ett rum och pluggar.
Foto: Kennet Ruona

Efter en turbulent vår, då coronapandemin tvingade universitetet att ta ett stort digitalt kliv framåt, står LU inför en annorlunda utbildningshöst. Studenterna är delvis på plats, samtidigt som distansundervisningen fortsätter. Men nu har studenterna mindre tålamod med varierande utbildningskvalitet och stressfyllda, digitala tentor.

I kölvattnet av corona drar också Studiechansen igång – ett paket av nya kurser för dem som missgynnats av pandemin. Samtidigt löper integrationen av hållbarhetsperspektiv i utbildningen på och en ny Agenda 2030-kurs startas för att inspirera lärarna. Se artiklarna nedan.

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.