Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pressinbjudan: Ny stor studie om rasism i arbetslivet

Hur ser diskriminering och negativ särbehandling ut inom arbetslivet? Hur arbetar olika arbetsgivare med psykosocialt stöd, mentorskap och trivsel? Och hur stor roll spelar dessa faktorer för karriärutveckling och erfarenheter av arbetsplatsdiskriminering?

Välkommen till ett webbinarium den 30 september kl 9-11 där du får ta del av ny kunskap kring rasism i arbetslivet och vilka mekanismer som påverkar. Studien har genomförts av forskare från Lunds universitet tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm.

Närmare 3000 personer från arbetsplatser runtom i Sverige har deltagit i studien, som också inkluderar en bred kunskapssammanställning kring diskriminering baserat på etnicitet/hudfärg. Resultaten som presenteras kan bidra till en större förståelse för hur ojämlikheter baserat på etnicitet/hudfärg uppkommer och återskapas på den svenska arbetsmarknaden.

Anmälan görs till till Katarina de Verdier, utvecklingsledare Länsstyrelsen Stockholms arbete mot rasism i arbetslivet: Katarina [dot] deverdier [at] lansstyrelsen [dot] se

Vad: Presentation av studie om rasism i arbetslivet
Var: Webbinarium (länk skickas ut efter anmälan)
När: Webbinariet äger rum den 30 september kl 9-11, kl 11.00-11.30 anordnas särskild frågestund för journalister
Vem: Psykologerna Sima och Martin Wolgast från Lunds universitet har gjort studien i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm

Här kan du läsa mer: https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/om-oss/kalender/kalenderhandelser---stockholm/2021-06-09-ny-kunskap-om-hur-rasism-sker-i-arbetslivet.html

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.