Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så slår de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland

Med anledning av Rysslands invasion i Ukraina förklarar nationalekonomen Fredrik NG Andersson hur de ekonomiska sanktionerna slår mot Ryssland, såväl mot befolkningen som mot företag, banker och den ryska centralbanken.

Vad är det för restriktioner som Ryssland har fått och vad innebär restriktionerna för den ryska valutan? Vad innebär uteslutandet ur Swift-systemet för ryska banker, företag och andra och vad händer med inflationen? Hur drabbas vanliga människor i Ryssland av de ekonomiska restriktionerna?

Detta är några av de frågor som Fredrik NG Andersson, docent i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, besvarar i klippet ovan.

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.