Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tema: Forskare i skottgluggen

händer skriver på ett tangentbord

Hat och hot mot forskare ökar. Även om hoten i princip aldrig sätts i verket så gör de skada – för forskarna i deras liv och i förlängningen för det akademiska klimatet.
Möt forskare inom islamologi, genusvetenskap och evolutionsbiologi som ständigt möter ifrågasättande kommentarer av med mer eller mindre hotfulla slag. Läs också om hur LU:s säkerhetschef och företagshälsovård arbetar när en medarbetare hotas. Då kan det också handla om hot mellan anställda – något som Medicinska fakulteten har tvingats hantera i ett unikt svårt fall…

.