Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

10

jun

Andreas Eriksson – Vävnader, skisser

10 juni 2021 11:00 till 10 oktober 2021 17:00 | Utställning
Weissensee No. 7 (detalj). Väv i oblekt lin.
Andreas Eriksson, Weissensee No. 7, 2018, linen, 241 x 199 cm. Photo: Hans-Georg Gaul. Courtesy Stephen Friedman Gallery. ©Andreas Eriksson / Image copyright 2021

Sommarens stora utställning på Skissernas Museum belyser processen kring Andreas Erikssons textila verk. I fokus står tio monumentala vävnader i oblekt lin skapade av Eriksson i nära samarbete med flera konstvävare i Lidköping och Berlin. Ett rikt urval av akvareller, skisser och vävprover ger inblick i den konstnärliga processen och det tidskrävande arbetet. Här visas också skisser till ett nytt textilt projekt för Lunds domkyrka. En serie målningar ger ytterligare ingångar till Erikssons kreativa process.

Om händelsen

10 juni 2021 11:00 till 10 oktober 2021 17:00

Plats:

Skissernas Museum

Kontakt:

katarina [dot] lilliequist [at] skissernasmuseum [dot] lu [dot] se