Botad från barncancer- mål och mening med studier av sena komplikationer

6 oktober 2021 12:00 till 12:45 | Föreläsning
En ung tjej håller i ett tomtebloss. Foto.

Tack vare ny kunskap och förbättrade behandlingsstrategier har långtidsöverlevnaden efter barncancer stigit från 20 procent till 80 procent - en medicinsk framgångssaga. Av de som botats får en stor andel sena komplikationer. Dessa kan vara mer eller mindre allvarliga, ibland livshotande konsekvenser av behandlingen. Vad syftar forskningen om sena komplikationer till, och vad kan den uppnå?

Plats:

Lunds stadsbibliotek, Sankt Petri kyrkogata, Lund