okt
Genombrott för nytt ledarskap - att möta pandemins möjligheter och utmaningar

Dina anställda vill gärna ha friheten att jobba hemifrån, men det är samtidigt ditt ansvar att hålla ihop gruppen och utveckla verksamheten. En del tycker att digitala möten är det mest effektiva, men andra klagar över bristen på dialog och engagemang. Medarbetare skapar informella grupperingar i digitala medier – nya idéer föds, men det är samtidigt svårt att få ihop helheten. Vilken väg är rätt att gå?
Ur kris föds förändring och den pågående pandemin har visat sig ställa helt nya krav på framtidens ledarskap. I det här samtalet reflekterar våra forskare över hur den interna kommunikationen och din roll som chef kan se ut i framtiden.
– Vi kommer gå igenom de viktigaste punkterna som du som chef behöver reflektera över för att framtidens arbetsplatser att fungera, säger Charlotte Simonsson, forskare på Institutionen för strategisk kommunikation.
– Vi vet att det framöver kommer att kännas helt omodernt att kräva att alla anställda är på plats. Men vad är de bästa alternativen? Det kommer vi försöka reda ut, säger Mats Heide, forskare på Institutionen för strategisk kommunikation.
– Pandemin har visat vikten av att chefer och medarbetare tillsammans bygger organisationer som har en förmåga att anpassa sig till potentiellt negativa situationer och ändå fungerar optimalt. På en sådan arbetsplats är ledarskapet oerhört viktigt och ställer krav på cheferna att exempelvis kunna hantera osäkerhet och förändring utan att tilliten minskar, säger Magnus Lindén, forskare på Institutionen för psykologi.
Samtliga deltagare är engagerade i Centrum för ledning av offentliga organisationer (CLOO). Centret arbetar bland annat med frågor om hur offentlig sektor leds, organiseras, styrs och kontrolleras. CLOO erbjuder också utbildning och uppdragsutbildning i dessa frågor. Läs mer om CLOO:s verksamhet på Campus Helsingborgs webbplats.
Medverkande.
- Charlotte Simonsson, docent på Institutionen för strategisk kommunikation
- Mats Heide, professor på Institutionen för strategisk kommunikation
- Magnus Lindén, docent på Institutionen för psykologi
Det här seminariet vänder sig till dig som är chef eller leder en organisation och som vill reflektera över sitt ledarskap.
Det vänder sig också till dig som arbetar med organisationsutveckling.
Samtalet modereras av Anna-Maria Erling.
ANMÄLAN
Samtalet sker på E7, Campus Helsingborg och online via Zoom.
- Du som vill delta fysiskt behöver anmäla dig, vilket du gör genom att klicka här - confetti.events.
- Du som vill delta digitalt deltar du via Zoom och använder följande länk: https://lu-se.zoom.us/j/64379911087
Framtidsveckan
Evenemanget är en del av Framtidsveckan 18-24 oktober 2021 vid Lunds universitet. Se hela veckans program här – lu.se/framtidsveckan.
Coronainformation
I dessa tider värnar vi speciellt om alla deltagares säkerhet och hälsa och Framtidsveckan följer Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och rekommendationer. Evenemang, lokaler och logistik under veckan kommer att ta hänsyn till uppsatta coronarekommendationer. Vi uppmanar alla som känner minsta symptom på förkylning eller annan sjukdom att stanna hemma.
Om evenemanget
Plats:
E7, Campus Helsingborg och online
Kontakt:
sanna [dot] trygg [at] ch [dot] lu [dot] se