Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

30

jan

Kunskap och klimat: ett samtal om vetenskapsförnekelse

30 januari 2023 18:00 till 19:30 | Seminarium
Mönster av is och vatten. Foto: USGS, Unsplash.

Vetenskapsförnekelse är en utbredd företeelse, inte minst vad gäller klimatfrågor. Olika grupper ifrågasätter den roll som forskning och kunskap har i samhället och vilka som anses vara experter. Det handlar inte bara om organiserad förnekelse utan även om vardagligt ifrågasättande av trender, effekter och åtgärder. För att motverka vetenskapsförnekelse i allmänhet och klimatförnekelse i synnerhet är det viktigt att öka medvetenheten om vad den beror på och hur den yttrar sig. Gruppen för Klimatledarskap på Uppsala universitet bjuder tillsammans med Hållbarhetsforum vid Lunds universitet in till diskussion om vetenskapens betydelse i samhällets beslutsfattande.

Om evenemanget

Plats:

Stadshallen i Lund, lokal Amfi

Inträde:

Gratis inträde

Språk:

Svenska

Kontakt:

jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se