apr
RE:DESIGN FOOD

Vilken roll har animalieproduktionen i framtidens matlandskap? Hur får vi bukt med dagens ”odla och släng”-beteende och kan vi utrota matsvinn en gång för alla? Hur ska maten packas och fraktas för att hålla längre men bli mer resurseffektiv och hur förhindrar vi att mer och mer åkermark blir obrukbar och näringsfattig?
Välkommen till RE:DESIGN FOOD – dagen då vi gemensamt tacklar vår tids stora matutmaningar tillsammans med design- och innovationsforskare vid Lunds universitet. Forskarna leder oss genom dagen med Design Thinking-metodiken – en unik metod för att lösa komplexa problem.
RE:DESIGN FOOD fokuserar på att hitta nya innovativa lösningar på våra matutmaningar. Deltagarna har olika erfarenheter och kunskaper, och genom att mötas i nya konstellationer bortom traditionella strukturer kan vi få nya lösningar på svåra klimatutmaningar.
Du kanske är företagare, forskare eller student? Arbetar inom kommunal verksamhet eller inom restaurangvärlden? Eller så är du någon som brinner för hållbarhetsfrågor och vill vara med och påverka framtiden? Alla som är intresserade av att vara med i en spännande innovationsprocess och bidra med smarta och hållbara idéer för framtidens hållbara matproduktion är välkomna att delta!
Datum: 9 april
Tid: 8.00-17.00
Plats: Ingvar Kamprad Designcenter (IKDC), Sölvegatan 26 i Lund
För detaljerat program: www.design.lth.se/redesignfood/
Obs! RE:DESIGN FOOD är fullbokat.
Om evenemanget
Plats:
Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC), Sölvegatan 26 i Lund
Kontakt:
jessika [dot] sellergren [at] design [dot] lth [dot] se