Auktion av jubileumsmedaljer

jubileumsmedaljer

Övrigt, 350-årsjubileum

Ropa in egen jubileumsmedalj och bidra samtidigt till ett spännande forskningsprojekt på Historiska museet!

Ni är varmt välkomna när vi auktionerar ut 35 jubileumsmedaljer i finsilver i Universitetshusets aula. Det blir inte bara auktion utan även ett fullspäckat program med underhållning och upplevelser. Auktionsförrättare är Pia Staël von Holstein, VD på Kammaren och expert från SVT:s Antikrundan. Mingel, musik, registrering och möjlighet att kika på medaljerna startar kl 14:00. Programmet börjar kl 14:30 och själva auktionen startar kl. 15:30 och pågår fram till ca kl. 17:00.

Utropspris: 3,000 SEK.

Alla medaljer kommer med bonuspriser som involverar upplevelser runt universitetet såsom att besöka sfinxerna på Universitetshusets tak, få en lektion i fäktning med vår fäktmästare eller en flygtur över det skånska vårlandskapet med Trafikflyghögskolan i Ljungbyhed.

Behållningen av medaljauktionen går oavkortat till ett spännande forskningsprojekt vid Lunds universitets Historiska museum som vill restaurera och bevara föremål som gömts och glömts mellan korstolarna i Lunds domkyrka från 1300-talet och framåt. Denna månghundraåriga historia kommer att presenteras i en utställning. Läs mer om detta forskningsprojekt.

PDF iconLadda ned auktionsvillkoren (PDF)

Om du önskar förhandsregistrera dig som budgivare kan du göra det här: www.lu.se/medaljauktion
Om du ej kan närvara vid auktionen men önskar lägga ett skriftligt bud kan du göra det här: www.lu.se/skriftligt-bud-medaljauktion

14:00-15:30 I Aulan
Registrering av budgivare, Ulla von Wowern visar medaljerna

14:30 I Atriet
Professor em. Gunnar Broberg berättar om universitets sigill och insignier

14:45 I Atriet
Intervju med konstnären och skulptören Ernst Nordin

15:00 I Aulan
Historiska mueets chef Per Karsten berättar om forsknings- och utställningsprojekt som behållningen från medaljauktionen ska gå till

15:20 I Aulan
Jubileumskommittéens ordförande Göran Bexell hälsar välkommen

15:30 I Aulan
Auktionen inleds av auktionsförättare Pia Staël von Holstein

OM JUBILEUMSMEDALJEN

Den universitetsanknutna stiftelsen Ebbe Kocks stiftelse beviljade 2013 en ansökan om att ta fram en jubileumsmedalj i samband med att Lunds universitet fyller 350 år. Medaljen har skapats av skulptören och formgivaren Ernst Nordin och producerats av Sporrong AB, ett företag som liksom Lunds universitet grundades 1666. Denna unika medalj är i finsilver, 66 mm i diameter, och har framtagits i 35 numrerade exemplar. Samtliga kommer att auktioneras ut den 11 februari.

Hans Majestät Konungen har tagit emot en guldpläterad version av medaljen vid Lunds universitets jubileumshögtid.

Auktionen är öppen för alla och kvällen kommer att bjuda på ett underhållande program. Välkommen!

Facebook-evenemang för evenemanget.

Uppdateringar om jubileet finner ni på vår Facebook-sida

Tid:
2017-02-11 14:00 till 17:00