Barnens upptäckardag / Children's Exploration Day

Fotografi: Getty images
Låt barnen gå på upptäcktsfärd på Krafts torg i Lund!

Lördagen den 1 september kommer det att finnas flera spännande aktiviteter och experiment tillägnade barn mellan ca 5-12 år samt deras familjer!

Låt barnen ta med sitt gosedjur till nallesjukhuset, gå på tipsrunda runt torget, besök kryptan i Domkyrkan eller testa på hur det är att vara en riktig arkeolog. Har du tur så kan du träffa Fru Thomander eller andra karaktärer från förr.

Ett mer detaljerat program publiceras i juni – håll utkik!

Partners

Lunds universitet bjuder in till denna spännande upptäckardag tillsammans med samarbetspartners Domkyrkan, Stenkrossen, Stadsbiblioteket, Teater Sagohuset, Thomandersällskapet, Handelsföreningen, Rädda barnen, Kulturskolan, Lunds kommun samt universitetets egna verksamheter Historiska Museet, Botaniska trädgården, Vattenhallen, Medicinska fakulteten via Studentföreningen IFMSA, och Kemiska institutionen.

###

In English:

Would you like to try out being a circus performer or an archaeologist? Or perhaps listen to a story about dinosaurs? On Saturday September 1st there will be several exciting activities and experiments for you to try for yourself. You can also bring your mom and dad on a quiz walk, take your teddy to the teddy hospital or shape your body like a rabbit, a flower or a lion with kids yoga. If you are lucky, you will perhaps meet Mrs Thomander and other characters from the past.

Lund University, together with external partners, invites you to the children’s own exploration day – a day with a variety of activities at Krafts torg, dedicated to our future explorers! The day requires no registration and admission is free. A more detailed program will be published in June.

Tid:
2018-09-01 11:00 till 15:00