Debatt i Lund: Hur smart är konstgjord intelligens?

Robot  som spelar schack
Illustration Catrin Jakobsson
Övrigt
Vem tar ansvar för konsekvenserna när allt fler bedömningar i samhället inte görs av den mänskliga hjärnan?

Det pågår en kapplöpning om utvecklingen av artificiell intelligens. Smarta datorer tar över allt fler arbetsuppgifter och fattar beslut baserade på enorma datamängder. I den pressade välfärdssektorn sägs personal få tid över till att undervisa eller vårda. Detta är bara början - tekniken tycks ge oändliga möjligheter. Men vem tar ansvar för konsekvenserna när allt fler bedömningar i samhället inte görs av den mänskliga hjärnan? Vad händer med etiken och rättssäkerheten? Hur förändras våra arbeten, våra relationer – våra liv?

Kom och hör Debatt i Lunds panel diskutera risker och möjligheter med vår tids superteknik!

I panelen sitter:

Anna Felländer, nationalekonom och regeringens rådgivare i digitaliseringsfrågor
Thore Husfeldt, algoritmforskare Lunds universitet och AI-debattör
Alfred Ruth, Scifi-författare till framtidsskildring där AI-frågor ställs på sin spets.
Olle Häggström, matematisk statistiker Chalmers som varnar för AI:ns konsekvenser
Moderator är Andreas Ekström, journalist och författare till bland annat Google-koden och nyutkomna Att hitta.

Läs mer på www.debattilund.se

Tid: