Ett-år-före-dagen med julkonsert och ceremoni

Bild på flöjt
Övrigt
Nedräkning inför universitetets 350-årsjubileum! Vi har sedan 2011 smygstartat firandet av Lunds universitets 350-årsjubileum genom våra nedräkningsarrangemang. Nu har vi kommit till det sista, ett-år-före-dagen den 11 december, som i år anordnas tillsammans med Lunds domkyrka, Historiska museet samt Konsthögskolan och Musikhögskolan i Malmö.

---------  EVENEMANGET ÄR TYVÄRR FULLBOKAT  ---------

Ceremoni för biskop Peder Winstrup, kl 15:00 i Domkyrkan

Under ett-år-före-dagen ges en högtid till minne av biskop Peder Winstrup, den förste att föreslå ett universitet i Lund.

Peder Winstrups naturligt mumifierade kropp har blivit en sensation världen över och gett forskare möjlighet att undersöka en unik tidskapsel från 1600-talet. Nu är det dags för biskopen att återbördas till kyrkan och få sin vila.

Musikhögskolans julkonsert, kl 17:00 i Domkyrkan

Efter ceremonin välkomnar vi er till Musikhögskolan i Malmös mycket uppskattade julkonsert, som för första gången framförs i Lund.

Där får ni lyssna på Musikhögskolans

• symfoniorkester

• julkonsertkör

• kammarkör

• jazzstudenter

• sångklass

• världsmusik­studenter

• organister och

• slagverksklass

– allt under ledning av körprofessor Fredrik Malmberg.

Fri entré, men biljett krävs.

Båda programpunkterna i Domkyrkan är helt kostnadsfria, men biljetter måste hämtas i förväg på bokhandeln Arken, belägen i Domkyrkoforum. Antalet platser är begränsat, så hämta din biljett redan idag.

Välkommen att smygstarta 350-årsjubileet med oss den 11 december!

---------  EVENEMANGET ÄR TYVÄRR FULLBOKAT  ---------

Tid: