Europas jordbruk i framtiden

En ko och en humla visas i tecknad form mot en gul bakgrund
Föreläsning
Välkomna till föreläsning om jordbrukets miljö- och klimatproblem och vad som krävs för att lösa dem.

Det moderna jordbruket har lett till utarmade jordar och en minskning av den biologiska mångfalden, och påverkas nu också av klimatförändringarna. Räcker EUs nya jordbruksprogram för den omställning som behövs? Professor Yann Clough, ekolog och forskare vid Centrum för miljö- och klimatforskning i Lund, beskriver jordbrukets miljö- och klimatproblem och vad som krävs för att lösa dem.

I ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet bjuder vi in till en serie föreläsningar kl 18.00 i bibliotekets atriumgård. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till kvällens talare.

Utan kostnad. Ingen föranmälan.

Tid:
2020-02-12 18:00