Föreläsning av Folke Bernadotteakademin

Foto av jorden
Föredrag
Folke Bernadotteakademin (FBA) är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling. De rekryterar och sänder ut civil personal till internationella fredsinsatser som Sverige deltar i, till exempel FN:s, EU:s och OSSE:s insatser. Den 18 februari bjuder Alumnnätverket in till en öppen föreläsning i samarbete med Folke Bernadotteakademin.

Anna Wikner, chef för FBA:s enhet för insatser, val och sekundering, och Mikael Rexhall, handläggare - berättar under kvällen om hur det är att arbeta som exempelvis genusrådgivare eller expert inom rättsstatsuppbyggnad i en internationell fredsinsats. Du kommer även att få information om villkoren för FBA:s utsända personal och om hur förberedelserna inför ett uppdrag ser ut.

Just nu har FBA ett 80-tal akademiker utsända på olika uppdrag i världen och de söker fler. De är därför särskilt intresserade av att träffa dig som är sugen på utlandsuppdrag, är språkkunnig och har minst ett par års arbetserfarenhet. För att kunna ansöka om utlandsuppdrag behöver du ha minst en kandidatexamen inom ett passande ämne, t ex statsvetenskap, juridik, globala studier eller offentlig förvaltning.

Klicka här för att anmäla dig till föreläsningen. Begränsat antal platser.

Tid:
2019-02-18 18:00 till 20:00