FRAMFLYTTAT! Konstnärssamtal: konstnärerna bakom projektet Barnens skulpturpark

Drömmarnas Hus
Övrigt
Skissernas Museum är tillfälligt stängt! Detta evenemang är framflyttat till hösten. Vi återkommer med information om ett nytt datum. Har du varit på ett konstnärssamtal där majoriteten av konstnärerna är barn?

Barnens Skulpturpark är ett projekt där barn och professionella konstnärer arbetat tillsammans under en lång tid för att förverkliga kollektivt skapade konstverk som permanent kommer att stå i Herrgården i Rosengård, Malmö. Denna kväll kommer barnen till Skissernas Museum, visar sina modeller och berättar med egna ord om samarbetet och skapande processen. Med sig har de de vuxna konstnärerna och personerna bakom projektet.

Projektet som ur många aspekter bryter helt ny mark inom konstvärlden har möjliggjort för barnen att vara med och skapa konst i sin egen uppväxtmiljö. Här får de uttrycka sig konstnärligt i det offentliga rummet och får under processen lära sig det mesta om hur ett offentligt verk blir till.

Projektet är dessutom det enda av sitt slag som utforskat och tillämpat gemensam upphovsrätt till verken där också barnen, står som upphovspersoner till de verk de själva varit med och skapat.
De första tre verken invigdes hösten 2019 och i december 2020 avtäcks de sista tre verken och med det, invigs denna unika skulpturpark i sin helhet. En skulpturpark som genomsyras av barnperspektivet och har skapats av öppensinnade helt nya samarbetsformer. Verken doneras till Malmö stad som också ansvarar för parkens fortsatta drift och underhåll.

Tid:
2020-05-28 18:00 till 19:30