Hur hållbart är digitalsamhället - egentligen?

Symposium, 350-årsjubileum

Vår ständiga strävan efter utveckling och ny teknik har ett pris. Mobiler, surfplattor och datorer - förr eller senare blir vår vardagselektronik till elavfall. Digitaliseringen kan innebära både ett revolutionerande verktyg och en miljöbov i hållbarhetsarbetet.

Under vårt heldagsymposium diskuterar vi det elavfall vi producerar utifrån olika aspekter. Programmet riktas främst mot gymnaiselever på Spykenskolan i Lund. På morgonen kommer föreläsare från Lund University Centre for Sustainability Studies, LUCSUS och International Institute for Industrial Environmental Economics, IIIEE att tala om om elavfallets påverkan på vår miljö och vårt samhälle - och lyfta vad vi själva kan göra för att minska den. På eftermiddagen hålls ett antal workshops med gymnaiselever och representanter från teknik- och återvininngssektorn.

Symposiet är inte öppet för allmänheten - men utvalda delar av dagen dokumenteras och kommer att kunna ses i efterhand.

Vi kommer också att illustrera mängen av det elavfall vi producerar genom en stor installation på Stortorget i Lund.

Detta event är en del av vetenskapsveckan 'Det digitala samhället' som pågår 2430 april 2017.
Se alla evenemang under denna temavecka

Invigningskonsert
Lunds universitets brassband och studentkörer inleder universitetets andra vetenskapsvecka Det digitala samhället med att framföra musik från kända TV- och datorspel i Stadshallen den 23 april kl 17:00. Det är fri entré, men begränsat antal platser. Vill du ha garanterad plats finns biljetter att hämta ut på Turistbyrån på Stortorget i Lund (mot en avgift på 20 kr). Drop-in är fortfarande möjligt men en biljett garanterar dig en plats under kvällens evenemang.
Läs mer om konserten

Tid: