Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jubileumskurs: Är klimatförändringen en säkerhetsrisk?

Bild: Asian Development Bank
Bild: Asian Development Bank

Föredrag, 350-årsjubileum

Leder klimatförändringar till konflikter eller samarbete?

Se kursen här:

Att förutsäga klimatförändringars effekt på samhället är svårt. Den utbredda uppfattningen i samhällsdebatten är att klimatförändringar skapar konflikter, krig och massmigration, men bygger på svag vetenskaplig grund. Om sådana uppfattningar används som grund för politiska beslut kan det ge upphov till självuppfyllande profetior. Detta föredrag, som hålls av professor Lennart Olsson, kommer att besvara dessa frågor men också diskutera om migration ska ses som en misslyckad eller lyckad klimatanpassning och vilka politiska konsekvenser kommer sådan migration att få? Föredraget är en del av Lunds universitets årslånga jubileumskurs. 

Lennart Olsson är professor i naturgeografi och verksam vid LUCSUS (Lund University Centre for Sustainability Studies). Han bedriver forskning om globala miljö- och utvecklingsproblem.
Läs mer om hans forskning och undervisning (engelska)

Datum: onsdag 27 september
Tid:19:00-20:00
Plats: Lokal Ostrom, i byggnaden Josephson, Biskopsgatan 5, Lund.
Fakultet: Universitetets särskilda verksamheter (USV).

Föreläsningen är öppen för alla. På grund av begränsat antal platser måste biljetter hämtas ut, från och med kl. 16.30 i byggnaden Wrangel, Biskopsgatan 5. Vid behov kan föreläsningen komma att genomföras två gånger.

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola. 

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

Tid: 
2017-09-27 19:00 till 20:00
Plats: 
Lokal Ostrom, i byggnaden Josephson, Biskopsgatan 5, Lund
Kontakt: 
ann.akerman [at] lucsus.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2017-09-27 19:00 till 20:00
Plats: 
Lokal Ostrom, i byggnaden Josephson, Biskopsgatan 5, Lund
Kontakt: 
ann.akerman [at] lucsus.lu.se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen