Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jubileumskurs: Den moderna vänskapen

Vänskap. Bild: Wrote
Vänskap. Bild: Wrote

Föredrag, 350-årsjubileum

Vänskapsband genom tiderna och vad som utmärker vänskap idag

Observera begränsat antal platser! Lokalen har ca. 140 platser så kom i god tid. Detta kurstillfälle ges vid behov två gånger samma kväll - direkt efter första tillfället. Föreläsningen kommer att live-sändas på jubileums-facebook samt finnas tillgänglig på Lunds universitets Youtube-kanal några dagar efteråt!

Varje tidsepok har sina särskilda vänskapsideal som styr utformningen av vänskapsbanden. Den moderna vänskapen består i frivilliga, privata och intima parrelationer, medan den förmoderna beskrivs som en formell och offentlig relation byggd på en förpliktande omsorg. Föredraget kommer att besvara frågor såsom vad utmärker den moderna vänskapen? Hur skiljer den sig från den förmoderna vänskapen? Vilka likheter och skillnader finns det mellan manlig och kvinnlig vänskap? Föredraget är en del av Lunds universitets årslånga jubileumskurs. 

Mats Hilte är docent och lektor vid Socialhögskolan, Lunds universitet. Läs mer om hans forskning och undervisning

Datum: måndag 6 mars
Tid:19:00-20:00
Plats: Edens hörsal, Paradisgatan 5, Hus H, Lund
Fakultet: Samhällsvetenskapliga fakulteten

Föreläsningen är öppen för alla

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola. 

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

Tid: 
2017-03-06 19:00 till 20:00
Plats: 
Edens hörsal, Paradisgatan 5, Hus H, Lund
Kontakt: 
helene.lahti_edmark [at] soch.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2017-03-06 19:00 till 20:00
Plats: 
Edens hörsal, Paradisgatan 5, Hus H, Lund
Kontakt: 
helene.lahti_edmark [at] soch.lu.se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen