Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jubileumskurs: Kan man få avfall att försvinna?

Bild: Birmingham News Room
Bild: Birmingham News Room

Föredrag, 350-årsjubileum

Vad är en cirkulär ekonomi och kan den uppfylla sitt löfte om en avfallslös värld?

Lokalen har ca. 140 platser. Biljetter till föreläsningen ges på plats och att de som inte får plats i salen får möjlighet att se det utanför salen på storduk. Denna föreläsning ges bara en gång.

Föreläsningen kommer att live-sändas här och på jubileums-facebook samt finnas tillgänglig på Lunds universitets Youtube-kanal efteråt!

 

I takt med att avfallsproduktionen framstår som ett ohållbart slöseri med ändliga resurser och en risk för miljön höjs röster för att få avfall att försvinna. Genom att göra ekonomin cirkulär menar till exempel den Europeiska Kommissionen att avfall kan försvinna. Men är det verkligen möjligt? Föredraget, som hålls av professor Hervé Corvellec & universitetslektor Anette Svingstedt, kommer bland annat att titta närmare på den Europeiska Unionens fastställda avfallshierarki, också kallad avfallstrappa, som anger riktningen för medlemsstaternas avfallspolicy. Presentatörerna kommer också att besvara frågor kring  förutsättningar för att minska verksamhetsavfallet, framförallt under en cirkulär ekonomi.

Professor Hervé Corvellec arbetar vid institutionen för service management och tjänstevetenskap och har lett flera forskningsprojekt kring avfallshantering. Anette Svingstedt är universitetslektor med en doktorsexamen i tjänstevetenskap och en master i företagsekonomi. 

Datum: måndag 24 april 
Tid: 19:00-20:00
Plats: Edens hörsal, Paradisgatan 5 i Hus H, Lund
Fakultet: Samhällsvetenskapliga fakulteten

Föreläsningen är öppen för alla

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola. 

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

 

Tid: 
2017-04-24 19:00 till 20:00
Plats: 
Edens hörsal, Paradisgatan 5 i Hus H, Lund
Kontakt: 
helene.lahti_edmark [at] soch.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2017-04-24 19:00 till 20:00
Plats: 
Edens hörsal, Paradisgatan 5 i Hus H, Lund
Kontakt: 
helene.lahti_edmark [at] soch.lu.se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen