Jubileumsmusik med tonsättarmöte / Jubilee music (part of Lund Contemporary 2017)

Konsert, 350-årsjubileum

(English below)
Akademiska kapellet och Lunds akademiska kör framför Hans Gefors rykande färska jubileumsmusik, beställd till Lunds universitets 350-årsfirande 2017. Där ingår kantaten "Mänsklighetens sak är vår" för kör och symfoniorkester. Medverkar gör även gitarrister från Kulturskolan Lund. Tonsättaren är själv med och presenterar verket och dess olika delar. Konserten ingår i Lund Contemporary, en festival för nutida konstmusik (se information om hela festivalen: http://www.odeum.lu.se/LC).

Solist: Amanda Larsson, sopran.
Dirigent: Cecilia Martin-Löf.

Fri entré! / Free admission!

Konserten på Facebook: https://www.facebook.com/events/361437774226630/

Program:

Hans Gefors: Ceremoniell musik för Lunds universitet 350 år

I – Mingelkanon för många gitarrer
II – Uvertyr för Lunds universitet 350 år, för orkester
III – Presentation i kanonform, för kör a capella
IV – Mänsklighetens sak är vår, för kör och orkester
V – Vid gränsen, aria för sopran stråkar och slagverk till två dikter av Bruno K Öijer

Lund Contemporary 2017 är en festivalhelg för nyskriven konstmusik av huvudsakligen regionala tonsättare, samt moderna konstmusikklassiker från 1900-talet och framåt. Under helgen bjuds det på över 20 uruppföranden och förutom konserter ingår en föreläsning och en paneldiskussion. Interaktionen mellan konstarterna musik och bildkonst är också ett tema för festivalen och där står Skissernas Museums samling med konst från Världsutställningen i Paris 1937 i särskilt fokus. Lund Contemporary pågår 3-5 februari och arrangeras av Odeum och Skissernas museum, Lunds universitet, i samverkan med en rad lokala och regionala aktörer.

***

ENG: The Lund Academic Choir and the Lund University Academic Orchestra will perform Hans Gefors’s brand new jubilee music, commissioned for the University’s 350th anniversary celebration in 2017. The concert will include the cantata "Mänsklighetens sak är vår" for choir and symphony orchestra. Guitar players from Kulturskolan music school in Lund will also participate, as well as the composer himself who will present the piece in all its parts. Soloist: Amanda Larsson, soprano. Conductor: Cecilia Martin-Löf.

Free admission!

Lund Contemporary 2017 is a weekend festival for contemporary art music, organised by Odeum and Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art, both part of Lund University, together with a number of local and regional participants.The weekend will include more than 20 premieres by music composition students from the Malmö Academy of Music and others. New music by mainly regional composers will be interspersed with modern art music classics from the 20th century and onwards in a diverse programme. Another theme of the festival is the interaction between music and visual arts, with a particular focus on Skissernas Museum’s collection of art from the World Exhibition in Paris in 1937 – an event strongly marked by the dark political tensions at that time.Music composed specially for the World Exhibition will be played over the weekend. In addition to concerts, Lund Contemporary offers lectures and a panel discussion on topics linked to the theme of the festival. http://www.odeum.lu.se/LC

Se alla jubileumsevenemang

Tid: