Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kunskapskrogen med Stina Wollter

Foto av Stina Wollter
Föreläsning
Konst, kropp och motstånd.
I höst är det premiär för Medicinska fakultetens nya evenemang ”Kunskapskrogen – samtalskvällar om medicinen och det mänskliga”. Först ut är Stina Wollter som kommer att hålla en föreläsning om "de invasioner och den press som människan utsätts för och sin väg till - och strategier för - motstånd och överlevnad.

Program


Konst, kropp och motstånd - Stina Wollter
11 september kl. 19.00, Grand Hotel Lund


Föreläsning av Stina Wollter och efterföljande samtal med Per Johnsson, universitetslektor vid institutionen för psykologi. Samtalet modereras av Katarina Bernhardsson, litteraturvetare och lektor i medicinsk humaniora.

En föreläsning full av bilder, berättelser, sanning, smärta, skapande, konst, kroppstrix och dans. Stina Wollter beskriver de invasioner och den press som vi människor utsätts för och sin väg till- och strategier för - motstånd och överlevnad. Något som helt oväntat ledde till en hel folkrörelse, människor som dansade fram på sociala medier med en uttalad längtan och ett krav på fredade rum kring varje kropp. Stina Wollter är en konstnär, debuterande författare och Instagramprofilen som tar fajten för allas rätt att få vara sig själva och fylla sin plats på jorden.

Evenemanget inleds med mingel och lättare förtäring.


Anmälan & information


Föranmälan. Anmälan är kostnadsfri och öppnar den 23 augusti och stänger den 2 september. Begränsat antal platser, först till kvarn tillämpas. Anmälan sker via anmälningsformulär (länk till anmälningsformulär publiceras i mitten av augusti).

Mer information: https://www.medicin.lu.se/samverkan/evenemang-allmanheten/kunskapskrogen

Tid: 
2019-09-11 19:00
Plats: 
Grand Hotel, Lund.
Kontakt: 
ella.stensson [at] med.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2019-09-11 19:00
Plats: 
Grand Hotel, Lund.
Kontakt: 
ella.stensson [at] med.lu.se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen