Litterär afton: "Att forska i världslitteratur – begrepp, metodik, teori"

worldlit
Övrigt
Ett samtal om modern forskning i världslitteratur mellan Christian Claesson, Annika Mörte Alling och Paul Tenngart, samtliga litteraturforskare vid Språk- och litteraturcentrum vid Lunds universitet.

Mycket har hänt sedan Goethe myntade begreppet Weltliteratur. Snarare än en global kanon av mästerverk, ofta med tyngdpunkt i europeiska klassiker, handlar forskningens diskussioner om världslitteraturer, i pluralis; om komplexa dynamiker mellan det lokala och det globala, om mekanismer av översättning, cirkulation och historiesyn mellan litteraturer och kulturella system som påverkar hur både världen och litteratur förstås och fungerar.

Tisdagen den 12 mars gästar Christian Claesson, Annika Mörte Alling och Paul Tenngart, samtliga litteraturforskare vid Språk- och litteraturcentrum (LU), Lundensiska litteratursällskapet och ger en presentation av hur modern världslitterär forskning kan bedrivas, med särskild utgångspunkt i forskningsprogrammet World Literatures: Cosmopolitan and Vernacular Dynamics.

Inträde: 50 kr, Studenter: 20 kr, eller medlemskap i LLS 2018 (150kr)
OBS: vi kan tyvärr endast ta betalt i kontanter
Serveringen öppnar 18.30

Lundensiska litteratursällskapet är en ideell förening förankrad i Språk- och litteraturcentrum (SOL) vid Lunds Universitet. Föreningen arbetar för att berika det litterära samtalet i Sydsverige genom att upprätta ett forum för möten mellan allmänheten och den forskningsverksamhet som bedrivs inom litteraturvetenskap och andra närliggande ämnen.

Varje år anordnar vi ett antal samtalskvällar under namnet Litterär Afton där ett antal inbjudna gäster från olika kompetensområden samtalar kring ett tema inför publik.

Hemsida

Tid: