Millennier av konstnärliga uttryck: hällristningar och klippinskrifter i Gebel El-Silsila, Egypten

Egypten
Föreläsning
Hur såg konsten i det gamla Egypten ut? Vad ville konsten förmedla och vad kan den berätta om hur människor levde då?

Välkomna till en föreläsning med arkeologen Maria Nilsson, forskare vid institutionen för arkeologi och antikens historia, Humanistiska och teologiska fakulteterna.

Hon leder de svenska utgrävningarna i egyptiska Gebel el-Silsila och har sedan 2012 dokumenterat platsens antika hällristningar och inskrifter. Här presenteras en sammanfattning av arbetet med fokus på vad vi kan lära oss av att studera antika graffiti.

Föreläsningen inleds med en presentation av Crafoordska stiftelsen, och avslutas med en kort frågestund där publiken ges möjlighet att ställa frågor.

Crafoords vetenskapsluncher är en serie föreläsningar som lyfter fram forskning som har fått anslag från Crafoordska stiftelsen, och är ett samarbete mellan Lunds universitet, Crafoordska stiftelsen och Lunds stadsbibliotek. De är gratis och öppna för allmänheten. Ingen föranmälan krävs.

Läs mer om Crafoords vetenskapsluncher.

Tid:
2019-03-20 12:00 till 12:45