Musica Vitae & Ruby Hughes (ingår i Lund Contemporary 2017)

Konsert, 350-årsjubileum

(English below)
Stråkorkestern Musica Vitae framför ett varierat program tillsammans med den uttrycksfulla engelska sopransolisten Ruby Hughes. Det bjuds på engelsk och rysk repertoar och bland annat framförs musik av brittiske kompositören Huw Watkins, skriven speciellt för Ruby, liksom ryska sånger av Osvaldo Golijov. Konserten ingår i Lund Contemporary, en festival för nutida konstmusik (se information om hela festivalen: http://www.odeum.lu.se/LC).

Violin och musikalisk ledning: Malin Broman.

Fri entré! / Free admission!

Arrangeras i samarbete med Musik i Syd.

Konserten som facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/1049648938497129/

Lund Contemporary 2017 är en festivalhelg för samtida konstmusik som Odeum och Skissernas Museum, båda vid Lunds universitet, arrangerar i samverkan med en rad lokala och regionala aktörer. Under helgen bjuds det på över 20 uruppföranden, bland annat av kompositionsstudenter från Musikhögskolan i Malmö. Nyskriven musik av huvudsakligen regionala tonsättare varvas med moderna konstmusikklassiker från 1900-talet och framåt i ett varierat program. Interaktionen mellan konstarterna musik och bildkonst är också ett tema för festivalen och där står Skissernas Museums samling med konst från Världsutställningen i Paris 1937 i särskilt fokus – en världsutställning som starkt präglades av den tidens mörka politiska spänningar. Musik specialkomponerad till Världsutställningen framförs under helgen. Förutom konserter bjuder Lund Contemporary även på en föreläsning och en paneldiskussion i ämnen som anknyter till festivalens tematik.

ENGLISH:
The string orchestra Musica Vitae, together with the colourful English soprano soloist Ruby Hughes, will perform a diverse programme of English and Russian music including by British composer Huw Watkins, written specially for Ruby, as well as Russian songs by Osvaldo Golijov.
Violinist and conductor: Malin Broman.
The event is organised in collaboration with Musik i Syd.

Free admission!

Lund Contemporary 2017 is a weekend festival for contemporary art music, organised by Odeum and Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art, both part of Lund University, together with a number of local and regional participants. The weekend will include more than 20 premieres by music composition students from the Malmö Academy of Music and others. New music by mainly regional composers will be interspersed with modern art music classics from the 20th century and onwards in a diverse programme. Another theme of the festival is the interaction between music and visual arts, with a particular focus on Skissernas Museum’s collection of art from the World Exhibition in Paris in 1937 – an event strongly marked by the dark political tensions at that time. Music composed specially for the World Exhibition will be played over the weekend. In addition to concerts, Lund Contemporary offers lectures and a panel discussion on topics linked to the theme of the festival. http://www.odeum.lu.se/LC

Se alla jubileumsevenemang

Tid: